Teraz na spokojnie. Dziennik dalej prowadzę. Plany dolozyc 2 -3 kg zeby byl max w limicie i przyszkowac sie docelowo na przyszloroczne MP. Najbliższe 8 tygodni przeznacze na lekka mase zeby wykorzystac odbicie po redukcji. Nastepnie 2-3 miesięczny off wiec mocne roztrenowanie. Od poniedziałku trening 5x week, jeszcze niczego nie układalem ale [...]
[...] godzin porannych na wieczorne Strona nr 37: kawa kuloodporna odnośnie IF Strona nr 39: cd o nowotworach by Paweł W. Strona nr 40: średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe i różne źródła białka a wpływ na spalanie tłuszczu zapasowego Strona nr 54: fotki Strona nr 56: wit D, cd str 74 Strona nr 57: cd kurkumina i imbir Strona nr 58: piperyna w [...]
Pawle - ciekawy wątek, choć faktycznie daleko odbiega od tematyki dziennika. ;-) lukiman - to dawka czyni truciznęz alkoholu, niewielkie jego ilości sąraczej neutralne dla zdrowia lub wręcz mogądziałąćprozdrowotnie zapomnijx4 - dokładne omówienie chyba nie byłoby dla nikogo atrakcyjne. W skrócie - MCT w przeciwieństwie do kwasó długołańcuchowych [...]
[...] godzin porannych na wieczorne Strona nr 37: kawa kuloodporna odnośnie IF Strona nr 39: cd o nowotworach by Paweł W. Strona nr 40: średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe i różne źródła białka a wpływ na spalanie tłuszczu zapasowego Strona nr 54: fotki Strona nr 56: wit D, cd str 74 Strona nr 57: cd kurkumina i imbir Strona nr 58: piperyna w [...]
__Logan__ - kawę wypiłem okazjonalnie. Poza tym post nie jest dla mnie celem samym w sobie, a środkiem. W ujęciu ścisłym faktycznie olej kokosowy i masło przerywają post (podobnie jak BCAA pite przed treningiem), z drugiej strony jednak obecność średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych może nasilić proces ketogenezy, który takze niesie za sobą [...]
Problem z białkami sroslinnymi dotyczy nie tyle ich aminogramów (te sięuzupełniaja), ale strawnosci, która wynosi około 70 - 80% zazwyczja (choć nie jest to regułą). Zalecenia formułowane dla sportowców mówią, że optymalan podaż protein przy sportach siłowych i szybkościowo-siłowych wynosi 1,5 - 1,8g na kg CAŁKOWITEJ masy ciała. Takie mamy [...]
lukk9314 - nie, nie marynuję, kroję i wrzucam na patelnie, przyprawiam na koniec smażenia. Mam kilka patentów by było OK. Np. nigdy nie smażę mięsa mocno schłodzonego, nie dociskam też w czasie obróbki i po niej - daję chwilę odpocząć ;-) Moothie - tak - po prostu blenduję owoce ze sobą. Z cytrusów niekiedy wyjadam albedo, czyli to białe z [...]
[...] S6K1 moim zdaniem jest niewykorzystywany w okresie powysiłkowym kiedy wszyscy boją się tłuszczu. Moim zdaniem to bezpieczna i dobra pora na jego zjedzenie.Warto dobrać źródła tak - by były lekkostrawne. Śmiatana to tłuszcz zemulgowany, zawierajacy przy okazji trochę MCT. W ogóle jak sięsiędzie nad biochemią łatwo wywnioskować, dlaczego np. [...]
dideek - OK %-) BTW: wczoraj niespełna 200g białka (17 - 18% dziennej podaży energii) i korzysc była taka, że po kolacji jeszcze byłem głodny. Obniżenie podaży białka to dośc dobry pomysł by przełamać problem ze "zmieszczeniem w siebie jedzenia". No i znakomicie sprawdza się obniżenie spożycia błonnika i właczenie...makaronu. NIe ma drugiego [...]
[...] energetyczne? - jakie czynniki mogą rzutować na potrzeby energetyczne? Białko - biologiczna rola białka - rekomendowane spożycie dla kobiet aktywnych, - najlepsze źródła, - funkcjonalne wykorzystywanie unikalnych walorów protein. Węglowodany - fakty i mity na temat węglowodanów, - biologiczna rola (energetyczna, wpływ na wydzielanie [...]
Nie ma jednej słusznej opcji wprowadzanai rotacji. Różnicowanie spożycia energii na DT i DNT wydaje się rozsądne, ale brakuje badań które by to w sposób skrupulatny weryfikowały. Ja najczęściej zostawiam spożycie tłuszczu i białka podobne w poszczególnych dniach, a różnicuję jedynie spożycie węglowodanów. Spożycie tłuszczu zwiększałbym wtedy gdy [...]
no a wszyscy pisza tak jesli chodzi o kcal 2g bialka 1-1,5 g fatu i reszta wegle xD a jak np liczymy bialko tylko z dobrych zrodeł to jak z tłuszczamI tez tylko dobre zrodła czy calosc ze wszystkiego ryze itp itd xD bo ten fat ok 130 to ze wszystkiego co jem co nie %-) no ale powiniem miec ok 75 a wiecej wegli według speców z neta xD moze i tak [...]
[...] również zbilansowana, czyli zawierająca w każdym posiłku białko, węglowodany i tłuszcze. Powyższa dieta wymaga nieco poprawki. 1.owsianka, mleko – brak pełnowartościowego źródła białka i tłuszczu. Warto dodać tutaj np. orzechy (migdały, włoskie, brazylijskie, pestki dyni) i odżywkę białkową lub obok owsianki zjeść dodatkowo jajecznicę czy [...]
Nabiał nie jest gorszy niż inne źródła białka. Ale to też indywidualna sprawa.Jak się po nim ktoś czuje świetnie - a ja na przykład tak - to uważam że nożna go jeść dużo. U siebie zauważyłem że na redukcji, jak pod koniec pozbywam się nabiału - to skóra mi się robi jakby elastyczniejsza - a ja mam taką dość grubą i twardą skórę, co kiedyś sprawiło [...]
Wlasciwie ja jem codziennie jakies nieduze ilosci parmezanu i czasem mozarelli ze wzgledu na wapn no i smakowo bardzo mi pasuje, poza tym to akurat ja nie jem za duzo nabialu, miedzy innymi dlatego ze nie ma w Norwegii takiego fajnego bialego sera, twarogu jaki jest w Polsce, jaki lubie, jakby byl to napewno bym jadla czesto, moze nawet [...]
Na masie źródła białka mimo że występują z nimi w danym produkcie substancje powiedzmy nie wskazane to w dalszym ciągu przy dobrej ich tolerancji ich stosowanie jest całkowicie uzasadnione. Jednak na redukcji mimo że Dymitr bardzo dobrze toleruje twaróg będziemy stopniowo zmieniać go na produkty mięsne przez co na 8 tyg. przed startem całkowicie [...]
[...] workout dodatkowo 20g węgli z musu jabłkowego, a postworkout 20g węgli z musu jabłkowego i 20g węgli z płatków śniadaniowych. Z przypraw zostaje tylko cynamon i pieprz. Jako źródła białka - izolat i kurczak - nabiał out. Jako źródło tłuszczów - masło orzechowego, dla chwili przyjemności. Słodziki out, sosy zero out (ze względu na zawartość sodu). [...]
[...] +25g tłuszczu, a więc: DT /SFD/2017/1/10/44d153f5a0144e3f82a0b7447458b342.jpg DNT /SFD/2017/1/10/d41952688abf4d3ea5a3ec0ea2efb9d4.jpg Oczywiście to tylko schematy posiłków, źródła węgli, tłuszczów i białek są w ciągłej rotacji, wczoraj np był makaron, były frytki. Na śniadanie często do płatków owsianych wrzucam olej kokosowy i mieszam z 50g [...]